Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 30 g Öl und etwas mehr zum Einfetten
- 230 g Mehl
- 120 g Wasser
- ½ TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 1 Knoblauchzehe
- 3 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 200 g Crème fraîche
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen
- 2 Ziegenkäserollen (à 125 g), in Scheiben (ca. 1 cm)
- Honig zum Beträufeln
- 1 rote Zwiebel, klein, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1114 kJ / 266 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ziegenkäse-Fladen mit Rosmarin-Honig
2h
Flammkuchen mit Süßkartoffel und Chorizo
3h
Mediterrane Tomaten-Galette
1 Std. 15 Min
Birnen-Gorgonzola-Flammkuchen
1 Std.
Flammkuchen mit Ziegenkäse, Birnen und Walnüssen
35min
Kabanossi-Birnen-Fladen mit Rucolapesto
2h
Quiche mit Ofenpaprika
2h
Süßkartoffel-Yufka-Tarte
1 Std.
Gemüsetarte mit Feigentopping
1h 30min
Tarte provençale
1 Std. 40 Min
Flammkuchen mit Datteln und Speck
1 Std. 40 Min
Nudelsalat mit Feigen und Ziegenfrischkäse
45min