Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g azeite
lub 20 g óleo vegetal -
1
dente de alho
lub 20 g cebola cortada em lâminas -
250
g coxa de frango s/ pele e s/ osso, cortada em cubos (3 cm aprox.), seca com papel de cozinha
lub 250 g peito de frango s/ pele, cortado em cubos (3 cm aprox.), seca com papel de cozinha
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 826.4 kJ / 197.5 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 0.4 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 196.4 mg
Alternatywne przepisy
Saltear carne de vaca em tiras
15 Min
Saltear mistura de legumes
30min
Saltear mistura de legumes para sopa ou guisados
25 Min
Saltear carne de peru em cubos
15 Min
Saltear bacon com frango em tiras
15 Min
Saltear carne de porco em tiras
15 Min
Saltear frango em tiras
15 Min
Saltear carne de peru em tiras
15 Min
Saltear 200 g de cenoura em palitos
15 Min
Saltear 300 g de cogumelos frescos
25 Min
Saltear carne de vaca em cubos (bem passado)
10 Min
Saltear camarão
15 Min