Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 gramů cibule, napůl
- 2 polévkové lžíce oleje
- 1 čajová lžička červené papriky, sladké
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 6 kusů pepře, celého, barevného
- 3 kusy nového koření
- 250 gramů kyselého zelí
- 800 gramů vody
- 1 kostka zeleninového bujónu (pro 0,5 l vody)
- 50 gramů smetany
- 50 gramů mléka
- 3 kusy párků nebo klobás, jemných, na kolečka
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 7.1 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
Alternatywne przepisy
Kulajda
40 Min
Bramboračka se sušenými houbami
30 min
Jemný segedínský guláš s knedlíkem
1h
Bramboráky
45 min
Česneková polévka
20 min
Rajská omáčka
30 min
Gulášová polévka
1h 5min
Čočková polévka
1h 35min
Moravské zelí
25 min
Koprová omáčka
20 min
Frankfurtská polévka
30 min
Bramborový guláš s párkem
40 Min