Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů jablek, oloupaných, bez jádřinců, na čtvrtky
- 250 gramů mléka
- 2 vejce
- 50 gramů cukru
- 50 gramů oleje, plus extra na smažení
- 30 gramů čerstvého droždí
- 300 gramů hladké mouky
- 1 špetka soli
- skořicový cukr
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 2361 kJ / 564 kcal
- Białko
- 13.1 g
- Węglowodany
- 71.9 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Vafle
40 min
Loupáky s mákem
1h 30 min
Povidlové buchty
2h 10min
Vánočka
1h 30 min
Perníčky
1h 45min
Palačinky s tvarohem
25 Min
Bramboráky
45 min
Palačinky (Crêpes)
1 Std. 15 Min
Langoše
1 Std. 20 Min
Rajská omáčka
30 min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1h 30 min
Velikonoční ovečka s mákem a povidly
2 godz. 15 min