Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 gramů čočky
- 50 gramů cibule, napůl
- 1 stroužek česneku
- 50 gramů slaniny, na kostičky
- 1000 gramů vody
- 1 kostka hovězího bujónu (pro 0,5 l vody)
- 1 ½ čajové lžičky soli
- ¼ čajové lžičky pepře černého, mletého
- 1 čajová lžička majoránky, sušené
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 1 polévková lžíce octa
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 990 kJ / 236 kcal
- Białko
- 14.4 g
- Węglowodany
- 30.7 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Błonnik
- 6 g
Alternatywne przepisy
Bramboračka se sušenými houbami
30 Min
Bramboráky
45 Min
Česneková polévka
20 min
Rajská omáčka
30 Min
Gulášová polévka
1h 5min
Hrachová krémová polévka
25 Min
Frankfurtská polévka
30 Min
Bramborový guláš s párkem
40 min
Hrachová polévka s uzeným masem a klobásou
13 godz. 30 min
Zelňačka
25 Min
Fazolová polévka s klobásou
35 Min
Pikantní fazolová polévka
11 Std.