Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de leche
- 20 g de levadura prensada fresca
- 1 huevo
- 60 g de mantequilla a temperatura ambiente (y algo más para untar el molde)
- 1 cucharadita de azúcar
- 250 g de harina de fuerza
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de nueces peladas (troceadas a mano)
- 50 g de pepitas de chocolate
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 562 kJ / 134 kcal
- Białko
- 4.06 g
- Węglowodany
- 17.69 g
- Tłuszcz
- 5.25 g
- Błonnik
- 1.59 g
Alternatywne przepisy
Caracolas de canela
2h
Bollitos con malvaviscos
2h
Melindres (Galicia)
1h
Brioche de chocolate y avellana
2 godz. 20 min
Roscón bombón
4h
Crema de chocolate y avellanas
15 Min
Mississippi mud cake
50 min
Pastas de avellanas
1 godz. 45 min
Cookies con Lacasitos®
45 min
Bollos de leche rellenos de chocolate
2h 30min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min
Cake de chocolate cuatro cuartos
1h