Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura
- 100 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar
Broa
- 300 g água
- 250 g farinha de milho
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 100 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ chouriço de carne cortado em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1153.5 kJ / 275.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 391.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2u.
Pão de ló de Margaride
1h 15min
Pavlova de pêssego
2h 30min
Bolo de sobras de marmelada
30min
Bavaroise de café
4h 45min
Bola de azeite
2sa 35 dk
Bolo de ananás Retro na Varoma
1u.
Folar doce
2u.
Granola de amêndoa e coco
45 min
Loiramisu
10min
Compota de figo
45 min
Massa de camarão cajun com limão
30min