Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa de levedura
- 100 g água
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 1 ½ c. chá de fermento de padeiro seco - 50 g farinha tipo 65
- 1 c. chá de açúcar
Broa
- 300 g água
- 250 g farinha de milho
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sal
- 100 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- ½ chouriço de carne cortado em rodelas
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1153.5 kJ / 275.7 kcal
- Białko
- 7.9 g
- Węglowodany
- 43.6 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 391.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pão rápido
1h
Conserva de maçã para rechear tartes
45 min
Pão alemão
2h
Quadrados de maçã
1h
Fritos de laranja
1h 25min
Pudim de bolo-rei
1h
Tarte de fruta da Tânia Miranda
2h
Bola de azeite
2h 35min
Batatas fritas onduladas com molho de alho - TM6
45 min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Empadão de javali
13 Std.
Pudim de ovos
45 min