Wersje kompatybilne
Doce de figo com vinho do Porto
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g figo
- 200 g vinho do Porto
- 500 g açúcar amarelo
- 4 tiras de casca de limão
- 2 paus de canela
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 912.8 kJ / 218.2 kcal
- Białko
- 0.8 g
- Węglowodany
- 52.8 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 11.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Molho de pimentos vermelhos "à la Ajvar”
55min
Doce de frutos silvestres
1h
Bolo-rei
3h 15 min
Bolo das 7 rosas
1h 45min
Compota de figo
45min
Folar de Valpaços
4h 20min
Pinhas de queijo e amêndoa
20 min
Marmelada XXL
50min
Doce de figo e amêndoa
45min
Doce de abóbora e noz
1h
Geleia de marmelo
1h
Marmelada
50min