Bolo de abóbora

Bolo de abóbora

4.3 12 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
12 fatias

Składniki

Açúcar de especiarias
  • açúcar amarelo
    45 g
  • canela em pó
    1 c. chá de
  • noz-moscada
    ¼ c. chá de
  • gengibre seco em pó
    ¼ c. chá de
  • cravinho em pó
    ¼ c. chá de
  • água
    500 g
  • abóbora Hokkaido cortada em pedaços (2-3 cm aprox.)
    150 g
Bolo
  • ovos
    6
  • açúcar
    280 g
  • raspa de limão
    10 g
  • óleo de girassol mais q.b. p/ untar
    130 g
  • farinha mais q.b. p/ polvilhar
    300 g
  • fermento em pó p/ bolos
    1 c. chá de
  • extrato de baunilha
    1 c. chá de
  • água
    150 g

Wartości odżywcze na 1 fatia

Kalorie 329.7 kcal / 1379.4 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 13.2 g
Węglowodany 48.1 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.1 g
Sód 65.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...