Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g Dinkelkörner
- 550 g Wasser, lauwarm
- 40 g Hefe (1 Würfel)
- 2 TL Zucker
- 100 g Sonnenblumenkerne
- 1 Prise Piment
- ¼ TL Koriander, gemahlen
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 415 kJ / 99 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 2.6 g
Alternatywne przepisy
Leinsamenbrot
1 godz. 30 min
Sonnenblumenbrot
1h 20min
Kürbiskernbrot
3 Std. 30 Min
Landbrot Backhausart
2 Std.
Dinkel-Hafer-Brot
1h 10min
Vitalbrot
1h 10min
Sesambrot
2 Std.
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Vollwertbrot
2j 20 menit
Dinkelkeimbrot
72 godz.
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min