Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizzateig
- 170 g Hartweizengrieß
- 170 g Mehl
- 200 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 20 g Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 1 ¼ TL Salz
- 1 Prise Zucker
Belag
- 250 g Mozzarella (2 Kugeln), geviertelt
- 15 Blätter Basilikum
- 1 Dose geschälte Tomate (400 g)
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Zucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2270 kJ / 542 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 45 min
Gefüllte Kartoffel-Focaccia
2h 50min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1 Std. 20 Min
Mini-Pizzen alla Marinara
2 godz. 10 min
Pizza mit Gemüse und Chilikäse
1 Std. 10 Min
Pizza mit Frischkäse und Artischocken
1 godz. 25 min
Pizza alla marinara (auf Seefahrerart)
1 godz. 35 min
Paprika-Pizza
1h 55 min
Schnelle Minipizzen
1 Std. 20 Min
Pizza Frescolina
1 godz. 40 min
Pizza Margherita mit Bier
2 godz. 10 min
Pizza für 2 Bleche mit Grundsauce und Käse als Belag
1 godz. 40 min