Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge Cakes
- 60 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 8 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- 80 g cocoa powder, unsweetened
- 2 pinches fine sea salt
Cream and Salted Caramel Filling
- 100 g liquid caramel
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, to taste
- 680 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Triple Chocolate Layer Cake
2 godz. 30 min
Chocolate Fudge Cake
1h
Millionaire's Chocolate Tart
2h 20min
Chocolate Coco Bars
1h
Chocolate Bourbons
45 min
Chocolate Peanut Butter Cookie Sandwiches
1h 20 min
Pumpkin Doughnut Fingers
1h 30 min
Pink and White Macarons
1h 30 min
Mocha Cake
2 Std. 5 Min
Tri-Coloured Cupcakes
1h 30 min
Red Velvet Cake
1h 20 min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30 min