Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate Sponge Cakes
- 60 g unsalted butter, diced, plus extra for greasing
- 250 g caster sugar
- 8 medium eggs
- 170 g self-raising flour
- 80 g cocoa powder, unsweetened
- 2 pinches fine sea salt
Cream and Salted Caramel Filling
- 100 g liquid caramel
- 100 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, to taste
- 680 g whipping cream
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 2142 kJ / 512 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttercream icing
5 Min
Chocolate Fudge Cake
1 Std.
Mini Iced Fingers
2h 10min
Ombre Cake
2h 10min
Apple Mulled Wine
25 Min
Tear and Share Snail Bread
2h 45min
Millionaire's Chocolate Tart
2h 20min
Chocolate Thumbprint Biscuits
3 Std.
Iced Ring Biscuits
1 Std. 10 Min
Sticky Toffee Sponge Cake
1h 30min
Ben's Chocolate Cookies
40 Min
Meringue Ghosts
12 Std. 25 Min