Urządzenia i Akcesoria
Wespennester
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
12 Stück
Składniki
-
Butter in Stücken150 g
-
Erdäpfel, mehlig gekocht500 g
-
Hartweizengrieß, fein50 g
-
Weizenmehl, griffig etwas mehr für die Arbeitsfläche230 g
-
Eidotter2
-
Salz1 Prise
-
Äpfel900 g
-
Zitronensaft10 g
-
Zimt, gemahlen1 ½ EL
-
brauner Zucker6 - 7 EL
-
Rosinen (opcjonalnie) (evtl. in Rum eingeweicht)2 - 3 EL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
5 g
Kalorie
1221 kJ /
292 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
3.8 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
39 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Marillen-Topfen-Tascherl
1 godz. 15 min
Kirschenstrudel
1 godz. 45 min
Topfengitterkuchen mit Kirschen
1 godz. 15 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1 godz. 15 min
Milchrahmstrudel
1 godz. 55 min
Scheiterhaufen
1 godz. 30 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min
Überbackene Speckknödel
1 godz. 30 min
Apfelschlangerl
2 godz.
Bananenschnitten
3 godz.
Schnelle Biskuitroulade
30 min