Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Butter, in Stücken
- 500 g Erdäpfel, mehlig, gekocht
- 50 g Hartweizengrieß, fein
- 230 g Weizenmehl, griffig, etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 2 Eidotter
- 1 Prise Salz
- 900 g Äpfel
- 10 g Zitronensaft
- 1 ½ EL Zimt, gemahlen
- 6 - 7 EL brauner Zucker
- 2 - 3 EL Rosinen (evtl. in Rum eingeweicht) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1221 kJ / 292 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 3.8 g
Alternatywne przepisy
Topfenschmarrn
50 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1 godz. 45 min
Mürber Birnen-Walnuss-Strudel
2h
Ehenbichler Festtagskuchen (Nussschnitten)
4h 30min
Milchrahmstrudel
1sa 55 dk
Gebackener Grießstrudel "Schokobanane"
1h 15min
Lungauer Topfentascherl
2h 30min
Grießauflauf mit Birnen und Preiselbeeren
1 godz. 30 min
Polsterzipfl
2 godz. 10 min
Apfel-Topfen-Auflauf mit Kokos
1h 15min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min
Apfelschlangerl
2h