Gazpacho de sandía

4.5 116 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 raciones

Składniki

  • 500 g de pulpa de sandía (sin pepitas), en trozos
  • 500 g de tomate maduro en trozos
  • 50 g de cebolla
  • 40 - 50 g de pimiento verde
  • 1 diente de ajo
  • 20 g de vinagre de jerez
  • 200 g de cubitos de hielo
  • 1 cucharadita de sal
  • 50 - 70 g de aceite de oliva virgen extra
  • 1 pellizco de comino en grano (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 395.3 mg
Białko 1.4 g
Kalorie 563 kJ / 134 kcal
Tłuszcz 10.3 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 1.6 g
Węglowodany 10.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...