Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g leite
- 3 gemas de ovo
- 70 g açúcar
- 35 g leite em pó, mais q.b. p/ polvilhar
-
20
g fermento de padeiro fresco
lub 2 c. chá de fermento de padeiro seco - 750 g farinha
- 1 c. chá de sal
- 100 g manteiga à temperatura ambiente, mais q.b. derretida p/ pincelar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1126.7 kJ / 269.3 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 42.7 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 168.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rochedos de aveia, coco e mel
25min
Pão alemão
2 Std.
Cestos de batata com ovos e bacon
40min
Torcidos de erva doce
Brak ocen
Bolinhos de canela
25min
Pão caseiro
2 Std.
Croquetes de frango
1小时
Pão com chocolate
2 Std.
Pão doce de canela
2 Std. 40 Min
Pão alentejano
3u. 20min
Pão-de-ló de chocolate
1小时
Pão de cenoura
1hod. 40min