Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 克 淀粉
- 25 克 水
- 500 克 牛蛙 ,去皮洗净切块
- 1 ¼ 茶匙 盐
- 1 颗 蛋清
- 2 小撮 白胡椒粉
- 10 克 料酒
- 适量 水 ,焯水用,能淹没牛蛙即可
- 30 克 油
- 1 瓣 蒜头 ,切片
- 2 片 姜
- 30 克 新鲜青辣椒 ,去芯,切三角块
- 100 克 鸡高汤
- ½ 茶匙 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 2075.5 kJ / 496 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 7179.9 mg