Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 200 g bolachas de canela
- 100 g manteiga c/ sal
Creme de morangos
- 1 folha de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 250 g morangos
- 20 g amido de milho
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- 80 g açúcar
Creme de mascarpone e lima
- 8 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 200 g açúcar
- 2 limas (casca, só a parte verde) e sumo
- 800 g natas c/ 35% de gordura bem frias
- 500 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1890.6 kJ / 451.9 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 36.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 213.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Doce de amêndoa e ovos-moles
1 Std. 20 Min
Bavaroise de baunilha e creme de caramelo com café
20 Min
Cheesecake
4h 30min
Quindins
1 Std.
Bavaroise de framboesa
3 Std. 10 Min
Semifrio de bolacha e ovos
4h
Mousse fresca de limão
2h 10min
Torta de claras com manga
30min
Tarte de mousse de chocolate
12 Std. 30 Min
Tarte de leite e chocolate
4h
Cheesecake de limão
6h 30min
Tarte de limão e merengue
30min