Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hühnerbrühe
- 700 g Suppenhuhn (siehe Tipp)
- 1200 g Wasser
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 TL Salz
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
Suppe
- 50 g Porree, in Ringen
- ½ Bund Petersilie, gehackt
- 80 g Suppennudeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1235 kJ / 295 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Hühner-Nudel-Eintopf
2j
Kabeljau sous-vide mit Kartoffelstampf
1h 50min
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3j 50 menit
Gulasch
2j
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2j
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4 Std.
Fleischklößchen-Suppe
30 min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 min
Pellkartoffeln (im Varoma)
40 min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2j
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2j
Pochierte Eier
30 min