![Hühner-Kraft-Suppe Hühner-Kraft-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/17aa2fe5-02d3-4086-9b71-5ac2be988e34/Derivates/1ed483a6-b046-45a5-ab55-0e02076b1546.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hühnerbrühe
- 700 g Suppenhuhn (siehe Tipp)
- 1200 g Wasser
- 100 g Möhren, in Stücken
- 100 g Knollensellerie, in Stücken
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 TL Salz
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
Suppe
- 50 g Porree, in Ringen
- ½ Bund Petersilie, gehackt
- 80 g Suppennudeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1235 kJ / 295 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Westfälische Erbsensuppe
4sa
Hühner-Nudel-Eintopf
2 Std.
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2 Std.
Rindfleisch-Nudelsuppe aus Rinderfond
4sa
Mini-Rouladen
3 Std. 30 Min
Hähnchenschenkel mit Mole verde
1sa
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40min
Rinderfond aus Fleischabschnitten und Knochen
3j 50 menit
Entenbrust-Salat mit Balsamico-Blaubeer-Vinaigrette
1 godz. 35 min
Wildgulasch in Rotweinsauce mit Champignons
3j 50 menit
Rumpsteak mit Bratkartoffeln und Kräuterbutter
2 Std.
Putengeschnetzeltes in Sahnesauce
45min