Okroschka (Kalte Suppe)
TM6 TM5

Okroschka (Kalte Suppe)

4.5 (447 ocen)

Składniki

  • 750 g Wasser, kalt
  • 4 Eier
  • 400 g Kartoffeln, festkochend, möglichst gleich groß
  • ½ Bund Frühlingszwiebeln
  • 1 Bund Petersilie, abgezupft
  • Dill zum Bestreuen
  • ½ Bund Radieschen (ca. 130 g)
  • ½ Salatgurke (ca. 180 g), in Stücken
  • 500 g Buttermilch, kalt
    lub 500 g Kefir, kalt
  • 100 g Saure Sahne
  • 2 - 3 TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 1 TL Zucker
  • 1 TL Senf

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1167 kJ / 279 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy