![Okroschka (Kalte Suppe) Okroschka (Kalte Suppe)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/697DF737-A6DD-4865-B1AC-F21F3198CB1E/Derivates/c41bb300-2699-45d4-b9c0-77bebc4ab27a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g Wasser, kalt
- 4 Eier
- 400 g Kartoffeln, festkochend, möglichst gleich groß
- ½ Bund Frühlingszwiebeln
- 1 Bund Petersilie, abgezupft
- Dill zum Bestreuen
- ½ Bund Radieschen (ca. 130 g)
- ½ Salatgurke (ca. 180 g), in Stücken
-
500
g Buttermilch, kalt
lub 500 g Kefir, kalt - 100 g Saure Sahne
- 2 - 3 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 1 TL Zucker
- 1 TL Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1167 kJ / 279 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Borschtsch mit Rindfleisch
1 Std. 10 Min
Gewürzgurken-Suppe (Rassolnik)
1h 20min
Russischer Salat "Vinaigrette"
2h 20min
Pirog mit Weißkohl-Kräuter-Füllung
2 Std.
Piroschki mit Möhren-Füllung
4h 10min
Oliviersalat
3 Std.
Ucha - Fischsuppe
50 Min
Tschebureki
1h 20min
Gefüllte Blinis
55 Min
Pelmeni mit Meerrettich-Dip
1 Std. 45 Min
Oladji – kleine Buchweizenpfannkuchen
30 Min
Kreppel
1 Std.