Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Hähnchenschenkel, mit Haut (ca. 800 g), halbiert
- 2 - 3 Möhren (ca. 200 g), geschält, am Stück
- 1200 g Wasser
- 2 ½ TL Salz
- 1 ¼ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- 50 g Butter, in Stücken
- 200 g Reis
- 50 g Mehl
-
50
g trockener Weißwein
lub 50 g Hühnerbrühe - 100 g Sahne
- 150 g Erbsen, TK
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2617 kJ / 625 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Hackbällchen-Suppe
45 Min
Hühner-Nudel-Eintopf
2 Std.
Leipziger-Allerlei-Frikassee mit Huhn
45 Min
Bratwurst-Klopse mit Pilzsauce, Kartoffeln und Möhren
1 Std.
Hühnerfrikassee mit Leipziger Allerlei
45 Min
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45 Min
Königsberger Eintopf
45 Min
Hühnerfrikassee à la Margret
50 Min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1 Std.
Köttbullar mit Pilzsauce
1 Std. 10 Min
Hühnerfrikassee aus Hähnchenkeulen
2 Std.
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min