Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Hefeteig
- 350 g Mehl und etwas mehr zum Bearbeiten
- 150 g Wasser
- 20 g Sonnenblumenöl
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 TL Salz
Belag
- 150 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 100 g Katenschinkenwürfel
- 20 g Sonnenblumenöl
- ¾ TL Salz
- 4 Prisen Pfeffer
- 250 g Frischkäse
- 2 Eier
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüse-Schinken-Pfannkuchen vom Blech
1 Std.
Schinkenswirls
1 Std. 20 Min
Porree-Käse-Kranz mit Kasseler
2h
Bolognese-Öhrchen
1 Std.
Herzhafte Profiteroles
1 Std.
Kartoffelpuffer-Roulade auf dem Blech
2h
Laugen-Schinken-Hörnchen
2h 15min
Herzhafte Bonbons
40min
Snacklettes mit Porree und Landjägern
1 Std.
Flammkuchenschnecken am Stiel
1 Std. 50 Min
Baconcreme-Happen
1 Std.
Flammküchlein
1 Std. 20 Min