![Festtags-Pavlova Festtags-Pavlova](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b22fbe2ed64e605f75cfe130f188ebcf/Derivates/518f2f1f19bde84578a8486456ef6d4fd76f0f64.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 5 Eiweiß (Größe M)
- 225 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- 1 TL Weißweinessig
Himbeercoulis
- 125 g Himbeeren
- 50 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
Fertigstellung
- 450 g Sahne
- 100 g Blaubeeren
- 50 g Granatapfelkerne
- 200 g Himbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Millefeuille
5h
Himbeer-Ziegenkäse-Charlotte
3 godz. 40 min
Eclairs mit Blaubeerfüllung
2h 30min
Blutorangen-Kardamom-Sorbet
24h
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2h 10min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Matcha-Mousse-Kuchen (抹茶慕斯)
5h
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3 Std.
Crème Pâtissière
15 min
Zitronen-Baiser-Tarte
2h 30min
Pavlova mit gemischten Beeren
5 Std. 30 Min
Crêpes à l'orange
1 Std.