Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baiser
- 5 Eiweiß (Größe M)
- 225 g Zucker
- 1 TL Speisestärke
- 1 TL Weißweinessig
Himbeercoulis
- 125 g Himbeeren
- 20 g Zitronensaft
- 50 g Zucker
Fertigstellung
- 450 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 100 g Blaubeeren
- 50 g Granatapfelkerne
- 200 g Himbeeren
- Puderzucker zum Bestäuben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 392 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 14 g
- Sód
- 55 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zitronen-Baiser-Torte
2 Std. 10 Min
Beeren-Zitronen-Pavlovas
1 Std. 20 Min
Victoria-Sponge-Cake
1h 10min
Pavlova mit Apfel-Orangen-Kompott
2 Std. 10 Min
Napoleon-Torte
8h
Éclairs
4 Std.
Nuss-Karamell-Creme-Torte
12 godz.
Macarons
3h
Eclairs mit Karamellcreme
4 Std.
Karamell-Popcorn-Torte
3h 30min
Rhabarber-Himbeer-Pavlova
3h
Pavlova mit gemischten Beeren
5h 30min