
Urządzenia i Akcesoria
Carbonade flamande (Bélgica)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 raciones
Składniki
-
de sal2 pellizcos
-
de aceite de oliva35 g
-
de pimienta molida2 pellizcos
-
de carne de ternera en trozos de 3-4 cm (espaldilla, morcillo, etc.)800 - 900 g
-
de cebolla en cuartos250 g
-
de mantequilla20 g
-
de vinagre1 cucharada
-
de harina de trigo20 g
-
de cerveza negra660 g
-
de azúcar moreno2 cucharadas
-
de pan del día anterior en dados50 g
-
de tomillo fresco1 ramita
-
hoja de laurel seca1
-
zanahoria (aprox. 60 g) en rodajas1
-
clavo1
-
de nuez moscada molida1 pellizco
-
de canela molida1 pellizco
-
de jengibre molido1 pellizco
-
de hojas de perejil fresco picadas1 cucharada
-
de mostaza10 g
-
de bicarbonato1 pellizco
Wartości odżywcze na 1 ración
Kalorie
360 kcal /
1508 kJ
Białko
42 g
Tłuszcz
15.6 g
Węglowodany
13.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
5.2 g
Sód
496.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

40 años
100 Przepisów
Hiszpania
Hiszpania