Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 180 g de agua
- 10 g de levadura prensada fresca
- 300 g de harina integral
- 20 g de aceite de oliva
- 1 pellizco de sal
Cebolla caramelizada
-
500
g de cebolla en octavos
lub 500 g de cebolla roja en octavos - 20 g de aceite de oliva
- 30 g de agua
- 1 - 2 pellizcos de sal
Montaje
- 2 latas de anchoas en aceite (escurridas)
- 100 g de aceitunas negras sin hueso en rodajas o en mitades
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 12.3 g
- Węglowodany
- 42.4 g
- Tłuszcz
- 14.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 1891.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza de cúrcuma con flores de calabacín y anchoas
2h 15min
Corona trenzada de espelta con queso, romero y tomates secos
1 Std. 50 Min
Bacalao con risotto de remolacha y lemon grass (Al vacío)
2 Std. 10 Min
Ensaladilla de salmón, huevo duro y hojaldre de pera con chocolate
1h
Hogaza mediterránea con masa madre, queso y salvia
16 godz.
Focaccia de Puglia
1h
Pa amb oli mallorquín
4 Std. 10 Min
Pizza con masa madre, cherrys y calabacín salteado
20 Std.
Panecillos de aceite
1h 25 min
Molletes de Antequera
2hod. 45min
Panes al vapor (Bao buns)
30min
Focaccia de cherrys con hierbas provenzales
50 Min