Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Bratbutter
- 500 g Rindsvoressen (Rindsschulter), in Würfeln (3 cm)
- 2 Knoblauchzehen
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 1 ½ TL Paprika rosenscharf
- 1 TL Paprika edelsüss
- 15 g Tomatenpüree
- 200 g Rotwein, trocken
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 400 g Wasser
- 1 Rindsbouillonwürfel (für 0,5 l)
- 400 g Kartoffeln, festkochend, geschält, In Würfeln (1 cm)
- 2 gelbe Peperoni (Spitzpeperoni oder Lange Peperoni), in Ringen (3 mm)
- ¼ TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Portionen
- Kalorie
- 1506 kJ / 359 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 21.7 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe
25 Min
Reis, gekocht
25 Min
Lauch dünsten (200 g)
20min
Bolognese Sauce
3 Std. 15 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Hackbällchen in Tomatensauce mit Kartoffelstock (8 Portionen)
1h 30min
Fleischbällchen in Pilzsauce
35 Min
Rindfleisch in Pilz-Rahm-Sauce
1h
Rindsfilet mit Knoblauch-Kräuterbutter
2 Std. 15 Min
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1h 30min
Rindsvoressen
1h 50min
Gschwellti (Gekochte Kartoffeln)
30 Min