Urządzenia i Akcesoria
Egli-Knusperli
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
Tartaresauce
-
Petersilie (20 g), Blätter abgezupft1 Bund
-
Essiggurken in Stücken (3 cm)50 g
-
rote Zwiebeln halbiert30 g
-
hartgekochte Eier2
-
Sonnenblumenöl250 g
-
Ei1
-
Zitronensaft2 TL
-
grobkörniger Senf2 TL
-
Salz¾ TL
-
Pfeffer1 Msp.
Knusperli
-
Bier200 g
-
Weissmehl160 g
-
Salz1 ¼ TL
-
Butter50 g
-
weisser Pfeffer¼ TL
-
Frittieröl1 l
-
Eglifilets ohne Haut, je nach Grösse längs halbiert500 g
-
Weissmehl1 EL
-
Bio-Zitrone in Schnitzen1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
33.8 g
Kalorie
4600 kJ /
1098.9 kcal
Tłuszcz
95.9 g
Węglowodany
23.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fischknusperli mit Tartarsauce
50 min
Älpler Magronen
45 min
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Stroganoff
45 min
French Dressing
20 min
Bündner Capuns
35 min
Schokoladenglace
12 godz.
Crevettencurry
35 min
Käse-Spätzli
1 godz. 10 min
Bündner-Spätzli
45 min
Berner Rösti
40 min
Fleischbällchen mit Kartoffelstock
1 godz.