Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 100 g Zucker
- 130 g Butter, in Stücken (2 cm) etwas mehr zum Einfetten der Springform
- 300 g Weissmehl, etwas mehr zum Bestäuben der Springform
- 1 Ei
- 1 Prise Salz
- ½ Pck. Backpulver
- 1 Pck. Vanillezucker
Streusel
- 120 g Weissmehl
- 60 g Butter, kalt, in Stücken (2 cm)
- 60 g Zucker
- 1 Prise Salz
Apfelfüllung
- 1000 g Äpfel (siehe Tipp)
- 1 EL Zitronensaft
- 1 Prise Zimt
- 1 EL Zucker (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1463 kJ / 350 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 41 mg
Alternatywne przepisy
Apfelkuchen mit Streuseln
2h 30min
Fenchelsalat mit Parmesan (TM6)
10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10min
6-Strang-Butterzopf
2 Std. 35 Min
Apfel-Streusel-Kuchen vom Blech
4sa 15 dk
Süsser Grittibänz
2 Std. 15 Min
Getränkter Orangencake
1h 30 min
Zitronen-Cake
1h 5min
Apfel-Rührkuchen
50 min
Berner Zopf
1h 45min
Kartoffelstock nature
55 min