Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vorteig
- 150 g Weissmehl
- 120 g Wasser
- 1 g Hefe
Teig
- 400 g Wasser
- 10 g Hefe
- 100 g Weizenvollkornmehl
- 500 Weissmehl, etwas mehr für die Arbeitsfläche und zum Bestauben
- 10 g Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 539 kJ / 129 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 195 mg
Alternatywne przepisy
Ruchbrot im Brattopf
2 Std. 25 Min
Weggli
2 Std. 5 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12h
Knöpfli
50min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce
10 Min
Rüeblisalat mit Joghurtsauce (TM6)
10 Min
Schnelles Zwirbelbrot
40min
UrDinkel Brot
11 Std.
Weisskabissalat (TM6)
15 Min
Kartoffelstock nature
55 min
6-Strang-Butterzopf
2h 35min
Berner Zopf
1h 45min