Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
⅛
Würfel frische Hefe
lub ½ TL Trockenhefe - 250 g Wasser
- 500 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 100 Gramm
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vollkorn-Fladenbrot
2 Std. 30 Min
Zitronen-Cake
1 godz. 5 min
Ruchbrot im Brattopf
2 godz. 25 min
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Brotteig
5min
Einfaches Mischbrot
3h 40min
Hackfleisch-Omeletten mit Randen-Apfelmus
1 Std. 10 Min
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Rindsvoressen
1 Std. 50 Min
UrDinkel Brot
11h
Berner Zopf
1 Std. 45 Min