Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
⅛
Würfel frische Hefe
lub ½ TL Trockenhefe - 250 g Wasser
- 500 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 100 Gramm
- Kalorie
- 950 kJ / 227 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 50.8 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 2.36 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brötchen
1 Std. 40 Min
Schnelles Brot
1 Std. 15 Min
Weizen-Dinkel-Brot
12 Std.
Zwetschen-Küchlein
1j 30 menit
Ciabatta Brot
1 Std. 45 Min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Brotteig
5 min
Focaccia mit Tomaten
40 min
Hefezopf
2 godz. 20 min
Vollkorn-Fladenbrot
2j 30 menit
Himbeer-Orangen-Glacé
5h 10 min
UrDinkel Brot
11 godz.