Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mousse al lime
- 75 g di latte
- 5 g di gelatina in fogli, ammollata per 10 minuti in acqua fredda e strizzata
- 50 g di succo di lime, spremuto fresco e filtrato
- 75 g di zucchero
Cremoso alle fragole
- 200 g di fragole, pulite e a pezzi
- 30 g di zucchero
- 5 g di gelatina in fogli, ammollata per 10 minuti in acqua e strizzata
Terminare la preparazione
- 250 g di panna (30-40% di grassi), fredda
- scorza di lime grattugiata, per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 979 kJ / 234 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Bicchierini di mele al mascarpone
30min
Mousse cioccolato bianco e lamponi
30min
Millerighe alla fragola e cioccolato bianco al profumo di limone
1u. 45min
Mousse lime e menta
2j 30 menit
Mousse al cioccolato bianco e fragole
4h 25min
Tartellette al pistacchio, ricotta e mirtilli
2j 30 menit
Tartufi al cioccolato bianco
50min
Vasetti di fragole in crema delizia (per 2 persone)
2h 15min
Mattonella allo yogurt con mirtilli
6hod. 20min
Torta alle 3 mousse
5h 30min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6hod. 40min
Coulis di fragole
20 min