Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 120 g açúcar
- 280 g farinha tipo 65
- 50 g cacau em pó
- 1 pitada de sal
- 200 g manteiga fria, cortada em cubos pequenos
- 2 gemas de ovo
Recheio
- 500 g maçã reineta cortada em pedaços
- 2 clementinas (raspa e sumo)
- 10 folhas de hortelã
- 30 g leite
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1221.2 kJ / 291.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de maçã, amêndoa e leite condensado
40min
Bolo de laranja caramelizado
1h 5min
Nuvens de morango
5 godz. 20 min
Almôndegas com lentilhas
4h
Brownie de chocolate sem glúten
50min
Menu: Salada de fajitas de frango e arroz doce com pera caramelizada
1 Std. 15 Min
Bolos da sorte
30min
Patê de queijo cremoso e rabanete
5min
Piza paneer tikka
2h
Tarte vegana de maçã "zero waste"
1h
Torta de coco sem glúten
1 godz. 30 min
Brownies sem glúten
30min