Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 120 g açúcar
- 280 g farinha tipo 65
- 50 g cacau em pó
- 1 pitada de sal
- 200 g manteiga fria, cortada em cubos pequenos
- 2 gemas de ovo
Recheio
- 500 g maçã reineta cortada em pedaços
- 2 clementinas (raspa e sumo)
- 10 folhas de hortelã
- 30 g leite
- Manteiga q.b. p/ untar
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Água q.b. p/ pincelar
- 1 gema de ovo p/ pincelar
- Açúcar em pó q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1221.2 kJ / 291.9 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 19 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ovinhos da Páscoa com lemon curd
25 min
Tarte de laranja
2h
Rolo de massa fresca com ricota, espinafres e abóbora
Brak ocen
Tarteletes de cogumelos
35 min
Couve roxa com maçã - TM5
1 Std. 15 Min
Tarte de enrolados de canela e creme de laranja
5sa 30 dk
Lasanha de raviolis com carne picada
1h 40min
Esparguete com alho-francês e camarão
45 min
Pão de Bacalhau
40 min
Rosca de canela da Tia Adelina da Maria João Xavier
4h 30min
Arroz de salsicha à moda de Hong Kong
55 Min
Bolo de laranja sem glúten
40 min