Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g cabeça de porco limpa cortada em pedaços pequenos
- Sal q.b.
- 200 g água
- 200 g vinho branco
- 200 g vinagre
- 6 grãos de pimenta preta
- 10 g salsa
- 100 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 75 g linguiça cortada em rodelas
- 75 g chouriço mouro cortado em rodelas
- 2 folhas de louro
- ½ c. chá de colorau (opcjonalnie)
-
½
c. chá de manjericão seco
lub 3 folhas de manjericão fresco - ½ limão, só o sumo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 257 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 14 g
Alternatywne przepisy
Sopa laksa
35 Min
Sopa da pedra
1h 30min
Pudim de peixe da avó Titão
2h 30 min
Soufflé de marisco
2h
Capuchas da Ilha
25 min
Bolo rançoso de Pavia
1h 30min
Bolos folhados
13h
Peras em papelote com moscatel e laranja
35 Min
Bisque de marisco
45min
Sopa de sabores de Inverno
50min
Sopa da pedra
13h
Pastéis de bacalhau
45min