Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g de harina de repostería
- ½ sobre de levadura química en polvo (8 g)
- 20 g de azúcar
- 1 cucharadita de sal (5 g)
- 70 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos
- 1 cucharada de comino en grano
- 150 g de leche desnatada
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 437 kJ / 104 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 15.7 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 191.2 mg
Alternatywne przepisy
Tortilla de patata y queso al vapor
45 min
Bocaditos de manzana y nueces
50min
Masa de pan básica
1h
Menú: Pan vienés. Ratatouille. Petits fours para dos
1h 15min
Pan rústico suizo (larga fermentación)
25h 20min
Panecillos de agua
2 godz.
Tarta versátil de celebración
1h 30 min
Tortilla al horno con guisantes
30 min
Buñuelos de plátano
30 min
Rosquillas italianas
55 min
Gratinado de huevo y patata con atún y pimiento asado
1h 15min
Pan de Pascua Cozonac (Kozunak)
5h