![Panecillos alemanes de trigo y centeno Panecillos alemanes de trigo y centeno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D12F7FB1-74AB-4DBA-920C-205E3024CAB8/Derivates/32eb0941-c7a5-4387-b83c-b20efa6b55d2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de harina de trigo
- 100 g de harina integral de centeno
- 20 g de levadura prensada fresca
- 340 g de agua
- 1 ½ - 2 cucharaditas de sal
- harina de trigo
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de trigo, centeno y maíz
3h
Masa madre de centeno
96 Std. 20 Min
Pan de cinco semillas
1 Std. 50 Min
Pan de molde con masa madre
16 Std. 45 Min
Panecillos de trigo y centeno con masa madre
15 Std. 20 Min
Pan de centeno y manteca
16 Std.
Medias noches al vapor
2h
Panecillos integrales con dip de queso y crudités
1 godz. 10 min
Pan de molde 100% integral con masa madre
15 Std.
Pan gallego con masa madre
15 Std. 30 Min
Desayuno: Panecillo de espelta integral con crema de aguacate y huevo. Zumo de frutas.
2h 30min
Pan payés con masa madre
16 Std.