Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 260 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 grappoli d'uva nera, senza semi (60 acini)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 905.4 kJ / 216.4 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 332.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpettone allo speck con pere e vellutata di zucca (TM6)
1h
Yogurt al tiramisù (con fermenti per yogurt)
12h 15min
Biscotti al burro, albicocca e caffè
3 Std.
Corona di pan di pizza
4 Std.
Aperitivo fragole, zenzero e gin
15 min
Aperitivo alla fragola
15 min
Focaccia al rosmarino con farina di quinoa
2j 30 menit
Torcion dolce
3 Std. 30 Min
Bicchierini di semolino alla prugna e cipolla
30min
Crema di mele e cioccolato (TM6)
25min
Fatayer con formaggio e menta
1h
Taralli morbidi allo yogurt
4h 25min