Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di mandorle pelate
- 3 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 260 g di latte
- 1 cucchiaino di zucchero
- 10 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 3 grappoli d'uva nera, senza semi (60 acini)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 905.4 kJ / 216.4 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 37.2 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 332.9 mg
Alternatywne przepisy
Pane alle erbe aromatiche
1h 30min
Grissini tricolore
3 Std.
Panone di Natale
2h 30 min
Salatini di pasta sfoglia con tris di creme ai pepi
2h
Pane al latte
2h 20 min
Pane alle olive
2h 20 min
Nodini alle olive
4 Std. 30 Min
Pane allo zafferano (Cuchaule)
2h 30 min
Cuore di pane intrecciato (senza lattosio)
4h
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30 min
Focaccia allo yogurt
3 Std.
Torta salata con melanzane e pomodoro
1h