Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g di latte
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 5 g di lievito di birra fresco
- 10 g di zucchero
- 5 uova
-
100
g di lardo di maiale macinato
lub 100 g di grasso di prosciutto di maiale macinato - 10 g di sale
- 10 g di pepe nero macinato
- 600 g di farina tipo 0
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1779.4 kJ / 425 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 56.1 g
- Tłuszcz
- 16.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 45.7 mg
Alternatywne przepisy
Biscotti di Basilea
1 Std. 50 Min
Grissini al formaggio
1h
Zucchero al rosmarino
10min
Himbasha (pane etiope in padella)
3 Std. 40 Min
Aroma di capperi
4h 10min
Schiaccia campigliese
55min
La bevanda dei maghi (alla maniera de Harry Potter e il prigioniero di Azkaban)
10min
Focaccia fave, pancetta e pecorino
2 Std. 10 Min
Liquore al finocchietto
241h
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Vellutata di pomodoro (Bimby Friend)
40 min
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4 Std.