雪菜春笋炒牛里脊
TM5 TM6

雪菜春笋炒牛里脊

4.7 (7 ocen)

Składniki

  • 1 茶匙 生抽
  • 150 克 牛里脊 ,切薄片
  • ¼ 茶匙 糖
  • ¼ 茶匙 老抽
  • 60 克 雪菜 ,选青雪菜,切末,水里浸泡20分钟沥干
  • 30 克 油
  • 1 瓣 蒜头 ,切片
  • 1 根 新鲜红辣椒 ,切片
  • 60 克 芹菜 ,切段
  • 70 克 笋 ,切片
  • 80 克 新鲜白蘑菇 ,切片
  • 2 根 葱 ,切段
  • 1 小撮 盐 ,根据个人口味调节

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1255 kJ / 300 kcal
Białko
21.3 g
Węglowodany
18.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
5.7 g
Sód
128.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy