Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi di patate
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni
Składniki
-
50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
-
1000 g di acqua
-
800 g di patate farinose, pelate e a fette (0.5 cm)
-
350 g di farina tipo 00 + q.b.
-
1 uovo (da 60 g circa)
-
1 ½ - 2 cucchiaini di sale a piacere
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porzione
Sód
823.5 mg
Białko
12.9 g
Kalorie
1513.5 kJ /
361.7 kcal
Tłuszcz
3.8 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
68.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mantovanine
2 Std. 45 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Gnocchi di zucca al Taleggio
1 Std. 10 Min
Polenta
1 Std.
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Pane tipo ciabatta
26 Std.
Piadina romagnola
15 Min
Canederli allo speck
2 Std. 40 Min
Spätzle agli spinaci
1 Std.
Gnocchi di spinaci
55 Min
Crespelle prosciutto e mozzarella
1 Std. 30 Min