Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 100 - 150 g di zucchero, a piacere
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di gelatina in fogli, ammollata in 75 g di acqua fredda e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
Alternatywne przepisy
Coulis di frutta
10min
Salsa al cioccolato
20min
Mousse al cioccolato
3 Std. 30 Min
Bavarese alle nocciole
7h
Budino al cioccolato
6 Std. 15 Min
Meringhe
2h
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4 godz. 35 min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5 Std. 45 Min
Coulis di fragole
20min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30min
Crème caramel
3h 45min