Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 750 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di latte
- 100 - 150 g di zucchero, a piacere
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 15 g di gelatina in fogli, ammollata in 75 g di acqua fredda e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2217 kJ / 530 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 44.3 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel
3h 45min
Torta estiva allo yogurt
6h 15 min
Bavarese alle nocciole
6h 40min
Meringhe
2h
Piramide allo zafferano con coulis ai lamponi e basilico
6h 25min
Coulis di fragole
20min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5 Std.
Panna cotta (per 2 persone)
5 Std. 30 Min
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4 Std. 20 Min
Panna cotta ai mirtilli
6 godz. 30 min
Coulis di frutta
10 min
Crema catalana (di Luca Montersino)
25 min