Torta di mele e nocciole

Torta di mele e nocciole

4.7 645 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
10 porzioni

Składniki

  • 200 g farina + q.b. per infarinare
  • 350 g di mele golden o renette, sbucciate e a fette
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza e il succo
  • 200 g di zucchero
  • 50 g di nocciole sgusciate
  • 3 uova
  • 1 vasetto di yogurt naturale (125 g)
  • 70 g di margarina + q.b. per ungere
  • 1 pizzico sale
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 363 kcal / 1519 kJ
Białko 13.1 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...