Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blätterteig
- 200 g Butter in Stücken (1-2 cm), tiefgefroren
- 200 g Mehl, und etwas mehr für die Arbeitsfläche
- 90 g sehr kaltes Wasser
- ½ Teelöffel Salz
Füllung
- 80 g dunkle Schokolade, 70 % Kakao, in Stücken
- 1 Ei
- 1 TL grobkörniges Salz
- 400 g Birnen, z. B. Williamsbirnen, in Streifen
- 1 Fave-Bohne, frisch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1542 kJ / 371 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 min
Urner Pastete
1hod. 50min
Pistazien-Guetzli
45 min
Klassische Lasagne
2h
Krokante Schoggi-Torte
15 Std.
Kaffee-Sabayon
10 min
Zigerkrapfen
1h 45 min
Brönnti Creme (Gebrannte Creme)
4h 40min
Frische Tagliatelle mit Steinpilzen
1h
Biskuittörtchen Opéra
24u.
Löffelbiskuits
40min
Vanilleglace
12h