Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mangofüllung
- 200 g Mango, reif, in Stücken
- 100 g Gelierzucker 2:1
- 20 g Agavendicksaft
Macarons
- 250 g Zucker
- 140 g Mandeln, blanchiert
- 35 g Speisestärke
- 1 TL Lebensmittelfarbe, gelb, flüssig
- 100 - 110 g Eiweiß (von ca. 3-4 M-Eiern)
- 50 g weiße Schokolade, in Stücken
- Zuckeraugen zum Verzieren
- Zuckerherzchen zum Verzieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 268 kJ / 64 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schokoladen-Macarons
26h
Mirrorglaze-Cake-Pops
4 Std. 40 Min
Haselnuss-Schokoladen-Torte
13h
Erdbeer-Macarons
26h
Pummelhummeltorte
5h
Tropische Orangentorte
2 Std. 40 Min
Macarons
3h
Zitronen-Buttermilch-Torte
5h
Glückskekse
2h 30min
Waldfrucht-Frischkäse-Torte
3h
Macarons mit weißer Himbeer-Ganache
2h 30min
Himbeer-Schoko-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.