Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 9 Blätter Gelatine, weiß
- Wasser zum Einweichen
- 200 g Zartbitter-Schokolade, in Stücken
- 18 - 19 Löffelbiskuits
- 25 g Kokosfett
- 50 g Cornflakes
- 400 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- 400 g Schmand
- 20 g Zitronensaft
- 150 g Zucker
- 10 g Vanillezucker, selbst gemacht
- 200 g Himbeeren, frisch
- 2 EL Zucker
- 1 Pck. Tortenguss, rot (für ¼ l)
- 250 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1675 kJ / 100 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanille-Nuss-Hochzeitstorte mit Schokodripping
48 godz.
Vanillering
4 Std.
Maracuja-Schmand-Torte
4 godz. 45 min
Erdbeer-Panna-Cotta-Torte
6h 30min
Etagentorte
7 godz.
Fruchtige Erdbeer-Schmand-Torte
5h 30min
Käse-Sahne-Traum
12 godz.
Kokostorte
7hod. 30min
Mango-Joghurt-Torte mit Frischkäse
10 godz.
Schokoladen-Himbeer-Torte
5h 30min
Flockentorte
2 godz. 25 min
Allrounder-Torte
1h 30min