Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 200 g Weißwein
- 100 g Orangensaft, frisch gepresst
- 1 ½ TL Salz
-
400
g Forellenfilet, frisch, ohne Haut
lub 400 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut - 200 g Erbsen, TK
- 240 g Nudeln, z. B. Penne Rigate (10 Minuten Garzeit)
- 40 g natives Olivenöl
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Kapern, gesalzen, abgespült
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint
- 350 g Cherry-Tomaten, halbiert oder geviertelt (je nach Größe der Tomaten)
- 1 Prise schwarzer Pfeffer, gemahlen (optional)
- 10 g Zitronensaft (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1497 kJ / 357 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Nudeln in Tomatensauce mit Chorizo
25 Min
Fischsteaks an Tomatensauce mit Kartoffeln
50 Min
Frühlingsrollen Italian Style
50 Min
Kabeljau mit Zitrusbutter
50 Min
Fruchtnektar
10 Min
Hähnchen mit Gemüsesauce
50 Min
Gefülltes Gemüse
1 Std. 20 Min
Bandnudeln mit Steinpilzen
1 Std.
Quarkstrudel
1 Std. 20 Min
Reissalat mit Ei und Thunfisch
1 Std.
Rohkost, gemischt
10 Min
Lachs mit Champignon-Sahne-Sauce und Kartoffeln
50 Min