Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 yk zeytinyağı
- 6 yk limon suyu veya karışık limon-portakal suyu
- 2 yk hardal
- 50 - 60 g karışık taze ot yaprağı (örn. nane, dereotu, maydanoz)
- 1 tk tuz
- 1 - 2 tutam karabiber
- 1 diş sarımsak
- ¼ tk tatlı kırmızı toz biber
- 1 - 2 tutam kimyon
- 400 g tavuk göğsü fileto, derisiz, kuşbaşı (2-3 cm) veya dilimlenmiş (1 cm kalınlığında)
- 1500 g su
- 150 g yeşil mercimek
- 3 adet enginar, dilimlenmiş (0,5 cm) veya küp küp kesilmiş (1 cm)
- 350 - 450 g semizotu
- 1 - 2 adet salatalık, dilimlenmiş
- 8 adet kiraz domates, dörde bölünmüş
- 1 avokado, küp küp kesilmiş
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 2415 kJ / 577 kcal
- Białko
- 39.5 g
- Węglowodany
- 30.8 g
- Tłuszcz
- 32.6 g
- Błonnik
- 22 g
Alternatywne przepisy
Buharda pişmiş karnabahar
30min
Kavrulmuş Soğanlı Bol Mercimekli Pilav (Mujadarrah)
1h 5min
Buharda pişmiş bezelye
20 min
Buharda pişmiş ıspanak
15min
Buharda pişmiş brokoli
20 min
Közlenmiş Biberli ve Maydanozlu Pesto
5min
Karnabaharlı Pilav ve Köri Soslu Köfte
1h 5min
Sicilya Usulü Jumbo Karides Salatası
Brak ocen
Zeytinyağlı Enginar
1h
Pancar Soslu Hellim Peynirli Mücver
1h
Taze Otlu Fasulye Köftesi
25min
Zeytinyağlı Sebzeli Enginar
2hod. 5min