Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 folhas de gelatina neutra
- Água q.b. p/ hidratar
- 50 g açúcar
- 800 g meloa, mais q.b. p/ guarnecer em bolas
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 20 g mel
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 100 g queijo mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 1099 kJ / 263 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panacota de cereja
3 Std.
Pão-de-ló com ovos-moles pobres
1h
Trifle de banana
15 min
Leite-creme frito
4h 30min
Mousse rápida de framboesa
15 min
Panacota de cereja
3 Std. 30 Min
Bolinhos de fruta a vapor
Brak ocen
Pudim de aletria com doce de framboesa
1h 25min
Pêssegos com manjericão
25min
Jelly shots de papaia
10min
Bolo de tâmaras
3 Std.
Mousse fresca de limão
2 Std. 10 Min