Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Spargeln, weiss, geschält, in Stücken (4 cm)
- 100 g Kartoffeln, in Stücken
- 50 g Zwiebeln, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 700 g Wasser
-
1
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 1 Gemüsebouillonwürfel (für je 0,5 l) - ½ - 1 TL Salz
- 1 - 2 Prise Pfeffer, gemahlen
-
50
g Schmelzkäse
lub 50 g Doppelrahmfrischkäse - 100 g Crème Fraîche, 20 % Fettgehalt
- 2 - 3 Stängel Dill, frisch und etwas mehr zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 396 kJ / 94 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüsecremesuppe
45 min
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Randen-Suppe
45 min
Zucchettisuppe mit Frischkäse
35 min
Kartoffel-Pilz-Suppe
45 min
Erbsen-Crèmesuppe
40 min
Blumenkohl-Crèmesuppe
50 Min
Champignoncremesuppe
20 Min
Tomatencremesuppe
35 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Fenchel-Karotten-Crèmesuppe
40 min
Peperonicremesuppe
20 Min