Holunderbeersuppe mit Grießklößchen

Holunderbeersuppe mit Grießklößchen

4.6 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

Grießklößchen
  • Milch
    150 g
  • Butter
    40 g
  • Salz
    1 Prise
  • Zucker
    20 g
  • Hartweizengrieß
    80 g
  • Ei
    1
Holunderbeersuppe
  • Holunderbeeren abgezupft
    500 g
  • Wasser
    750 g
  • Äpfel geschält, in Stücken (2-3 cm)
    300 g
  • Zitronensaft
    25 g
  • Zucker
    100 g
  • Speisestärke
    30 g
  • Cidre (Apfelwein)
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 282 kcal / 1181 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 3.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...