
Urządzenia i Akcesoria
Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen
Składniki
Grießklößchen
-
Milch150 g
-
Butter40 g
-
Salz1 Prise
-
Zucker20 g
-
Hartweizengrieß80 g
-
Ei1
Holunderbeersuppe
-
Holunderbeeren abgezupft500 g
-
Wasser750 g
-
Äpfel geschält, in Stücken (2-3 cm)300 g
-
Zitronensaft25 g
-
Zucker100 g
-
Speisestärke30 g
-
Cidre (Apfelwein)150 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
282 kcal /
1181 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
8 g
Węglowodany
44 g
Błonnik
3.2 g