Holunderbeersuppe mit Grießklößchen
TM6 TM5

Holunderbeersuppe mit Grießklößchen

4.6 (28 ocen)

Składniki

Grießklößchen

  • 150 g Milch
  • 40 g Butter
  • 1 Prise Salz
  • 20 g Zucker
  • 80 g Hartweizengrieß
  • 1 Ei

Holunderbeersuppe

  • 500 g Holunderbeeren, abgezupft
  • 750 g Wasser
  • 300 g Äpfel, geschält, in Stücken (2-3 cm)
  • 25 g Zitronensaft
  • 100 g Zucker
  • 30 g Speisestärke
  • 150 g Cidre (Apfelwein)

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1181 kJ / 282 kcal
Białko
4 g
Węglowodany
44 g
Tłuszcz
8 g
Błonnik
3.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy