Urządzenia i Akcesoria
Zitronenmarmelade
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Schraubgläser
Składniki
-
Zitronen Bio (ca. 800 g), mittelgroß, ganze Früchte, gewaschen6
-
Wasser1300 g
-
brauner Zucker500 g
-
Zucker500 g
-
Zitronensaft100 g
-
neutrales Pflanzenfett (Sonnenblumenöl oder Kokosfett), siehe Tipp1 TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Schraubglas
Sód
51 mg
Białko
1 g
Kalorie
4183.1 kJ /
1000 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
258 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ESSEN & TRINKEN 2/2016
48 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Birnen-Feigen-Konfitüre
25 Min
Rhabarber-Erdbeer-Konfitüre
30 Min
Weintrauben-Konfitüre
30 Min
Mandarinen-Gelee
30 Min
Nektarinen-Ingwer-Konfitüre
20 Min
Ananas-Bananen-Konfitüre
25 Min
Zitronen-Marmelade
30 Min
Orangen-Holunderblüten-Aufstrich
25 Min
Blutorangenmarmelade mit Kardamom
1 Std. 45 Min
Apfelgelee
5 Std. 30 Min
Orangen-Whisky-Marmelade
1 Std. 15 Min
Orangenkonfitüre
45 Min