Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 120 g Sesam, ungeschält
- 150 g Datteln, entsteint
- 150 g Cranberrys, getrocknet
- 80 g Rum
- 80 g Milch
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Ei
- ½ TL Salz
- ½ TL Zimt
- 1 Msp. Nelken, gemahlen
- 1 Msp. Kardamom, gemahlen
- 250 g Butter, in Stücken
- 300 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bearbeiten
- Wasser zum Bestreichen
- 4 EL Puderzucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dinkel-Walnuss-Stollen
27h
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35 min.
Rhabarber-Marzipan-Schnitten
1 godz. 10 min
Mais-Mandel-Kuchen
1 godz. 10 min
Basilikum-Apfel-Tarte
2h 40min
Englische Früchtekuchen
3h 30min
Apfel-Mohn-Schichtkuchen
2h
Aprikosengugelhupf
2h
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Butterkuchen mit Mohn
4h
Mohn-Birnen-Kuchen
3h
Ingwer-Quitten-Streusel
1h 5min